Elektronikai és számítástechnikai cikkek, alkatrészek

Menu
AMP06 végerősítő kit (150W)
Kezdőlap » Elektronikai kit » AMP06 végerősítő kit (150W)
AMP06 végerősítő kit (150W)


Árukód: AMP06
Ár:  4,590 Ft
Nettó ár:  3,614 Ft
Mennyiség: 

Az AMP06 egy jó hangminőségű, kis zajú, kis torzítású és kiemelkedően nagy teljesítményű végerősítő fokozat. A hídba kapcsolt IC-knek köszönhetően 1-2V hangfrekvenciás jelből egy lépésben 150W teljesítményt kapunk. Az egység igen kis méretű, hobbi áramköröknél szokatlan a professzionális minőségű kétoldalas, lyukgalvanizált nyomtatott áramkör. A két integrált áramkörön kívül minimális számú alkatrészt tartalmaz, így gyorsan és könnyen megépíthető.

Műszaki adatok

 • tápfeszültség: ±10-25V DC
 • max. tápfeszültség: ±32V DC
 • nyugalmi áramfelvétel: 40-125mA (tápfesztől függően)
 • nyugalmi áramfelvétel stand-by állapotban: max. 3mA
 • max. áramfelvétel: kb. 4.4A (U=±25V, Z=8Ω)
 • kimeneti impedancia: 8-16Ω
 • bemeneti érzékenység: kb. 1.4V (P=150W, Z=8Ω)
 • max. kimenőteljesítmény: 150W (U=±25V, Z=8Ω)
 • frekvenciaátvitel: min. 20Hz-20kHz (-3dB)
 • torzítás:
  • 1% (P=120W, Z=8Ω, f=1kHz)
  • 0.01% (P=100W, Z=8Ω, f=1kHz)
 • méret: 70x34mm

Írja meg a véleményét!

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:FAQ/GYIK vagyis a gyakoribb kérdések és válaszok

Milyen IC van a kitben?
Az AMP06 végfok hídba kapcsolt 2db TDA7294V IC-t tartalmaz. Ennek adatlapját letöltheti innen: TDA7294V IC adatlap

2db IC-t látok a képen, akkor ez sztereó végfok?
Nem! A nagyobb teljesítmény elérésének érdekében a két IC ún. hídkapcsolásban működik, de ettől a kapcsolás még egy csatornás, vagyis monó. Sztereóhoz két ilyen egység, két AMP06 végerősítő kit kell.

Mekkora hűtőborda kell ehhez a végfokhoz?
Ez erősen függ attól, hogy mennyire "hajtjuk ki" az IC-t, mekkora tápfeszültséget alkalmazunk. A hűtésről, a hatásos hűtőfelület kialakításáról, méretezéséről itt olvashat egy átfogó, részletes leírást (angolul): The Design of Heatsinks by Rod Elliot, ESP

A két végfok IC hűtőfelületét el kell-e különíteni vagy összeérhet a hűtőbordán keresztül?
Elméletileg nem kell elszigetelni, hiszen a két IC 15-ös lába már a nyákon össze van kötve és ide megy a negatív tápfesz. Érdemes mégis szigetelő lemezt rakni alá, nehogy bármilyen kicsi, de nemkívánatos "kóboráram" alakuljon ki, esetleg zajt, gerjedést okozva. Ne folyjon áram a hűtőfülek, ráadásul különböző anyagok között: ónozott réz, alumínium, közte bizonytalan ellenállású hűtőpaszta, nem egészséges. Ez talán túlzott óvatosságnak tűnik, de 2db kis csillám vagy más, mefelelő anyagú lemezkén ne múljon már a teljes siker, nem drága és nem is csökkenti jelentősen a hőátadást.

Max. mekkora feszültséggel járathatom az IC-ket? Úgy hallottam, hogy a tápfesz felmehet egész 40V-ig is!
A C9/C10 kondenzátorok (2,200µF 35V) magasabb feszültségűre történő cseréje után lehet kísérletezni, mi ezt még nem próbáltuk ki. A gyártó a kapcsolásra max. ±25V-ot ad meg, bárki saját felelősségére megpróbálhatja magasabb feszültséggel járatni, ezért azonban mi felelősséget nem tudunk vállalni. Elméletileg, mivel az IC hőmegfutás elleni védelemmel rendelkezik, nagy baj nem lehet, kb. ±40V-ig valószínűleg el lehet menni. Vegyük figyelembe, hogy a tápfesz emelésével a tozítás is rohamosan növekszik!

Nekem csak 12V-os tápegységem van, azzal is működik ez a kit?
Nem! A TDA7294V IC dupla tápfeszültséget igényel, vagyis a nullához (testhez, földhöz) képest kell + és - tápfesz is! Különben a 2x12V is nagyon kevés, nincs értelme ilyen alacsony tápfeszültséggel járatni az IC-t mert alig lesz kimenőteljesítmény.